Ziua Internațională a Copilului va fi sărbătorită de Teatrul German de Stat Timișoara cu un workshop dedicat copiilor, care se va desfășura pe strada Alba Iulia. Astfel, de 1 iunie, începând cu ora 10 și până la ora 14, copiii sunt invitați în fața Teatrului German, unde le vor fi puse la dispoziție celor mici afișele spectacolului „Micul Prinț”, de Antoine de Sanit-Exupéry, în regia lui Peter Kerek, iar aceștia le vor putea colora și completa după propriul plac, folosindu-și imaginația.

Mai mult, evenimentul va fi întregit de o expoziție de afișe gata colorate și desenate de către elevii de la școala „Nikolaus Lenau”. În plus, pentru că nu se putea sărbători Ziua Copilului fără un spectacol pe măsură, Teatrul German vă invită miercuri, 30 mai, de la ora 18, și joi, 31 mai, de la ora 11 și apoi de la ora 18, la „Hänsel și Gretel”, basm muzical după un scenariu de Simona Vintilă, pe muzica lui Ilie Stepan. Textele cântecelor sunt compuse de Dana Borteanu.

Cine nu cunoaşte renumitul basm al Fraţilor Grimm? Foametea îi determină pe tăietorul de lemne şi soţia sa să îi ducă pe cei doi copii în pădure şi să-i lase acolo. Acolo copiii sunt prinşi de o vrăjitoare care ar vrea să-i mănânce. Există totuşi o scăpare, cei doi fiind ajutaţi de un povestitor şi de doi spiriduşi prietenoşi.

Dar dacă şi cum reuşesc aceştia să se elibereze, şi ce se întâmplă cu vrăjitoarea, rămâne de văzut! (A.B.)