În perioada 10-14 mai s-a constituit, prin Ordin al Prefectului, Comisia Mixtă formată din comisari ai Gărzii Naţionale de Mediu - Comisariatul Judeţean Timiş, reprezentanţi ai DSP Timiş şi reprezentanţi ai IPJ Timiş.

Ca urmare a numeroaselor sesizări primite din partea cetăţenilor, au fost efectuate verificări pe domeniul public din Municipiul Timişoara. În urma acţiunii de „curăţenie de primăvară”, demarată şi derulată de către Primăria Municipiului Timişoara prin intermediul operatorului de salubritate, şi încheiată oficial la data de 13 mai, s-a constatat că există depozitări necontrolate de deşeuri amestecate pe raza întregului municipiu, fiind identificate aproximativ 200 de locuri în care deșeurile au rămas neridicate.

Comisarii Gărzii Naţionale de Mediu - Comisariatul Judeţean Timiş au sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 10.000 lei Primăria Municipiului Timişoara, conform prevederilor Legii nr. 211/2011, republicată, privind regimul deşeurilor.

S-a dispus luarea măsurilor urgente de salubrizare a zonelor afectate de abandonări de deşeuri şi de interzicere a iniţierii unor astfel de acţiuni fără luarea măsurilor de asigurare a existenţei spaţiilor şi dotărilor necesare colectării separate a deşeurilor în vederea prevenirii formării rampelor clandestine de deşeuri şi abandonării de deşeuri pe raza municipiului Timișoara. (A.B.)