Principalul scop al programului „Electronics Summer University” este promovarea învăţământului superior în rândul elevilor de liceu din România, pentru a preveni abandonului şcolar și a-i determina să conștientizeze importanța studiilor superioare.

Programul „Electronics Summer University” se va derula la Universitatea Politehnica Timișoara în perioada 21 august – 3 septembrie 2017, conferința de deschidere urmând să aibă loc luni, 21 august, ora 10, în Amfiteatrul K1, etaj 1, bul. Vasile Pârvan, nr. 2B. Proiectul se desfășoară pe o perioadă de 3 ani și își propune ca în fiecare an să aducă la școala de vară câte 60 de elevi de clasa a XI-a, din liceele eligibile.

Proiectul este finanțat prin Schema de Granturi Competitive pentru universități din cadrul proiectului ROSE. Opt instituții de învățământ superior din sistemul public au fost acceptate pentru a desfășura programe de vară tip punte, Universitatea Politehnica Timișoara obținând cel mai mare punctaj.

„Activitățile esențiale ale sub-proiectului Electronics Summer University se împart în două categorii. Cele mai numeroase aparțin de sfera academică unde elevii participă la cursuri teoretice și interactive, menite să le stârnească interesul și să le consolideze cunoștințele. A doua categorie de activități implică training-uri și workshop-uri non-formale menite să le dezvolte abilități din afara sferei academice. Împreună cu membrii asociației studențești Liga Studenților din Facultatea de Electronică și Telecomunicații (LSFETc) și a experților în consiliere care fac parte din Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră (CCOC) urmărim să creem un mediu interesant și educativ pentru participanți”, a precizat directorul proiectului, prof. dr. ing. Florin Alexa.

Conducerea și cadrele didactice din cadrul Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale, precum și studenții Ligii Studenților din Facultatea de Electronică și Telecomunicații au mai desfășurat în anii anteriori activități dedicate elevilor de liceu, având experiență în acest sens.

Cornel Seracin