Începând din toamna acestui an, călătorii din partea de vest a României vor avea o mai bună legătură cu destinațiile internaționale de pe Aeroportul „Traian Vuia” din Timișoara. 

„Unul dintre cele mai importante obiective ale administrației Aeroportului «Traian Vuia» Timișoara a fost asigurarea unei legături care să ofere cetățenilor din zona de vest a țării posibilitatea de a călătorii rapid, eficient și în siguranță, nu doar în principalele regiuni și capitale europene ci și la /de la diferite destinații de pe celelalte continente”, transmit reprezentanți ai aeroportului timișorean.

Astfel, din data de 29 octombrie, compania aeriana Lufthansa va deschide o cursă regulată cu frecvență zilnică pe o nouă rută: Timișoara – Frankfurt-am- Main și retur, operată cu aeronava de tip Embraer 190.

Aeroportul Frankfurt-am- Main, cu peste 60 de milioane de pasageri înregistrați în anul 2016, este nu doar aeroportul numărul unu al Germaniei și principala bază operare a companiei Lufthansa, ci este, la nivel mondial, aeroportul legat direct cu cele mai multe destinații internaționale. 

Legătura directă și zilnică dintre Timișoara și Frankfurt este una extrem de importantă, mai ales datorită numărului mare de destinații oferite prin unul dintre cele mai importante hub-uri aeroportuare mondiale. Strict pentru regiunea de captare a orașului Frankfurt-am-Main, rămâne de interes și destinația operată cu zboruri low-cost pe aeroportul Frankfurt-Hahn.

Frankfurt-am- Main International Airport conduce detașat în topul mondial, cu un număr de aproximativ 300 de destinații curente deservite prin curse regulate.

Printre cele mai importante avantaje oferite de această cursă se numără: o conectivitate mult îmbunătățită pentru mediul de afaceri corporatist, cu destinații de pe cinci continente; asigurarea unei legături rapide pentru călătorii în scop personal; conectivitate mai facilă, prin curse regulate, a cetățenilor din regiunea de vest a României către destinații exotice de vacanță din Maldive, Republica Dominicană, Jamaica, Barbados, Trinidad and Tobago, Kilimanjaro, Seychelles, Maurițius, etc.

Durata zborului între Timișoara și Frankfurt este de aproximativ două ore, iar timpul de transfer mediu este de încă două ore.

Ioana NICOLESCU