În zilele de 1 şi 2 iunie la Timișoara se va desfășura prima ediţie a Festivalului Internațional de Zmeie „Scripta Volant”. 

Zburători, mânuitori şi pasionați de zmeie îi vor aștepta pe timișoreni la arena de la Universitatea de Ştiințe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului (USAMVB). Programul va cuprinde aventuri pentru toate gusturile şi pentru toate vârstele precum: demonstraţii de zmeie, ateliere de scriere creativă, construcție şi design de zmeie, jocuri şi muzică cu tema zborului, dezbateri științifice privind sursele de energie alternativă şi concerte în fiecare zi de la ora 11 până la ora 22.

Pe parcursul festivalului poetul Şerban Foarță va lansa cel mai recent volum „Scripta Volant - O Enciclopedie a Zmeielo”r, volum apărut la Editura Universităţii de Vest în parteneriat cu Fundaţia Interart Triade. 

Evenimentul este organizat de Fundația Triade, AMA-Asociația pentru Managementul Artelor, în parteneriat cu USAMVBT, Universitatea de Vest din Timișoara (UVT), Primăria Timișoara, Consiliul Județean Timiș (CJT), Camera de Comerț Industrie și Agricultură Timiș (CCIAT).

Intrarea este liberă.

Ioana NICOLESCU