Cea de-a X-a ediție a Zilei Europei va fi sărbătorită la Timișoara, pe parcursul a două zile. Pentru a marca importanța a zece ani de la intrarea României în Uniunea Europeană, sâmbătă, 6 mai și luni, 9 mai, vor avea loc manifestări culturale și artistice. 

În cadrul evenimentului, sâmbătă, la Muzeul Satului Bănăţean, de la ora 10, vor avea loc: un concert de fanfară militară, spectacol de muzică şi dansuri pentru toate gusturile, teatru de păpuşi şi diverse ateliere pentru copii. Consulatele din Timișoara și centrele culturale vor avea standuri de prezentare în incinta muzeului. 

Programul zilei de 9 mai începe, de asemenea, la ora 10, la Monumentul Ostaşului Român, în Parcul Central. În cursul serii, în Piața Unirii se va desfășura un concert, organizat de municipalitate.

O altă atracție va fi tramvaiul „Europa”, cu care cetățenii vor putea călători gratuit. Acesta a fost decorat de către Centrul de Informare Europe Direct Timișoara, împreună cu studenții de la Facultatea de Arte din Timișoara. Atât în data de 6, cât și în 9 mai, între orele 10-13, tramvaiul  va funcționa ca Centru de Informare Europe Direct mobil. O echipă de voluntari formată din elevi de liceu și studenți vor lua interviuri și vor distribui materiale informative pe teme europene.

În data de 6 mai, tramvaiul va circula de la ora 9 pe următorul traseu: Piața Libertății – Piața Timișoara 700 – Catedrala Mitropolitană – Piața Maria – Piața Bălcescu – 1 Decembrie 1918 – Ștefan cel Mare – Piața Traian – Stația Meteo – Pădurea Verde – și retur.

În data de 9 mai, la ora 11, tramvaiul aniversar va pleca cu onoruri și muzică de fanfară din Piața Libertății, momentul fiind marcat și de alocuțiuni din partea autorităților și partenerilor evenimentului.

În 9 mai, tramvaiul va circula de la ora 9 pe traseul: Piața Libertății – Piața Timișoara 700 – Catedrala Mitropolitană – Piața Maria – Piața Bălcescu – 1 Decembrie 1918 – Ștefan cel Mare – Piața Traian – și retur.

Ioana NICOLESCU