Duminică, 14 mai, la Timișoara se va desfășura cea de-a IV-a ediție a evenimentului de sporturi nautice „Bega Maraton”. Evenimentul este organizat de Clubul Sportiv Nautic Banat Timișoara și sunt invitați să participe sportivi și cluburi din țară și din străinătate. 

„Bega Maraton” este o competiție care se adresează atât sportului de performanță cât și sportului pentru amatori. Acesta cuprinde probe de juniori, tineret, seniori și master la kaiac-canoe, canoe indiană, bărci dragon, canotaj, bărci de agrement open, concurs pentru toate tipurile de bărci în care se vâslește, pe distanța de 28 km.

Competiția se va desfășura pe canalul Bega, startul fiind la ora 10, din fața restaurantului Flora. Traseul va fi următorul: Flora - Golf - Turbină - Golf - Turbină cu sosirea tot la Restaurantul Flora.

Cu această ocazie sunt invitate și alte cluburi locale să promoveze activitățile sportive desfășurate, prin meciuri demonstrative sau prezentarea echipamentului specific către publicul spectator. 

Accesul publicului este liber, acesta fiind invitat să asiste la una dintre cele mai frumoase competiții de kaiac-canoe și bărci dragon organizate în Timișoara.

Ioana NICOLESCU