Skatepark-ul din Parcul Pădurice va fi reamplasat în curând într-o nouă locație. Decizia mutării a fost luată în urma plângerilor înregistrate de către cetățenii ce locuiesc în apropiere, cu privire la zgomotul prea mare produs de pasionații acestui sport. Destinația echipamentelor este în spatele Sălii Olimpia, iar mutarea se va realiza, cel mai probabil, în cursul săptămânii viitoare. 

„V-am vorbit despre intenția de a muta skatepark-ul din Parcul Pădurice, din cauza faptului că cetățenii din zonă se plâng că se produce mult zgomot, care este deranjant și peste zi și mai ales noaptea. Locația în care a fost el amplasat se pare că nu a fost cea mai potrivită, nu s-a avut în vedere la alegerea ei de către specialiști și nivelul de zgomot pe care îl produc practicanții acestui sport. Am găsit o locație care este mult mai bună și anume în spatele Sălii Olimpia. Va începe mutarea, avem inclusiv avizul Agenției Regionale pentru Protecția Mediului în acest sens și în perioada următoare vor fi reamplasate toate echipamentele din parcul Pădurice. Platforma realizată acolo va putea servi pentru dat cu role, pentru a se juca badminton, și multe alte lucruri. 

Cred că săptămâna viitoare se va putea realiza mutarea, pentru că nu comportă nimic special, delicat, care să creeze probleme” a declarat Nicolae Robu, primarul municipiului Timișoara. 

 

Primăria nu renunță la construirea unui nou skatepark

 

Un alt proiect demarat de către Primăria Municipiului Timișoara prevedea construirea unui nou skatepark în oraș, în parcul central. Însă, firma câștigătoare a licitației nu a trecut la materializarea acestuia, invocând diferite nereguli. Momentan există un proces pe rol în acest sens, dar primăria nu renunță la construirea skatepark-ului. 

„Nu am abandonat intenția de a realiza un skatepark în parcul central. Din păcate nu am putut să ducem proiectul la bun sfârșit întrucât firma care a câștigat licitația nu a vrut să implementeze proiectul, invocând scăpări, minusuri ale acestuia. Am fost nevoiți să mergem în instanță cu această firmă și ne judecăm în continuare. Noi am câștigat la prima instanță și în 12 mai avem termen pentru recurs. Noi suntem încrezători că vom câștiga și la acest nivel și după ce vom avea o decizie finală favorabilă, vom da drumul imediat unei noi licitații”, a mai adăugat Nicolae Robu. 

Ioana NICOLESCU