Alteța Sa Regală Principesa Moștenitoare Margareta a României, Custodele Coroanei române, a primit din nou titlul de „cea mai influentă personalitate feminină din România”, pentru anul 2017. Premiul acordat Principesei Moștenitoare este o „recunoaștere pentru întreaga sa activitate în ceea ce privește promovarea României în lume și pentru eforturile sale susținute pentru construirea și consolidarea unei societăți sănătoase în țara noastră”.

Gala Forbes Woman 2017 încurajează de șase ani încoace personalitățile feminine cele mai valoroase, pentru a servi drept model în întreaga societatea românească. La nivel mondial, femeile au devenit o principală tendință economică și socială. Ele conduc guverne și companii, gestionează bugete și au un rol activ în mai multe sfere de influență decât oricând înainte. În acest an, Gala Forbes Woman a celebrat, pentru a cincea oară, partea feminină a afacerilor din România. „Această Gală de premiere nu este doar modul nostru de a recunoaște implicarea femeilor și rolul lor activ într-un mediu de afaceri în continuă dezvoltare, dar și reflectarea celei de-a cincea ediții a Topului 50 cele mai influente femei din România, publicat de Forbes România. Evenimentul celebrează munca acelor femei din România care sunt modele autentice, puternice, fie că acestea s-au făcut cunoscute în mediul de afaceri, politică, filantropie, relații publice, educație sau sport. Aplaudăm acele femei care au știut să își impună numele în cele mai înalte medii politice, în partea de sus a liniilor din zonele artistice sau creative, cu alte cuvinte – cele care au spart clișee. Câștigătoarele Galei Forbes Woman sunt exclusiv exemple feminine de inspirație, perseverență, inovație și spirit antreprenorial”, spun cei de la Forbes.

Faptul că Alteța Sa Regală Principesa Margareta a României „recidivează” cu primirea acestui titlu este și o dovadă a percepției pozitive a implicării din ce în ce mai active a Familiei Regale a României în viața economică și socială a țării. Principesa Moștenitoare, care a împlinit la 26 martie 68 de de ani, a oferit, în săptămâna ce a trecut, un dineu în cinstea aniversării a 20 de ani de la prima vizită a Majestății Sale Regelui Mihai I al României pentru susținerea integrării României în NATO, dineu la care au fost prezenți reprezentanți ai Instituției Președintelui, Guvernului, Armatei, Academiei Române, Corpului Diplomatic și ai societății civile. Printre cei prezenți s-au numărat premierul Sorin Grindeanu și fostul președinte Emil Constantinescu. Ulterior, Principesa Moștenitoare Margareta s-a întâlnit, la Palatul Cotroceni, cu președintele Klaus Iohannis, cu care a discutat aspecte privind activitatea publică a Familiei Regale, precum şi colaborarea cu autorităţile statului, în prezent şi în viitor.

Flavius BONCEA