RADEF refuză transferul în patrimoniul primăriei

 

Cu toate că autoritățile locale au anunțat încă de la începutul acestui an câștigarea în instanță a cinematografelor care aparțineau Regiei Autonome de Distribuție și Exploatare a Filmelor (RADEF), spațiile nu au fost încă transferate în patrimoniul local. Este vorba despre cinematografele Dacia, Timiș, Victoria, Arta (inclusiv grădina de vară), Unirea, Fratelia și Freidorf. 

Conform reprezentanților primăriei, RADEF refuză cedarea cinematografelor și va fi necesară executarea silită pentru a intra în posesia spațiilor.

„Am câștigat în instanță cinematografele dar iată nu am reușit să le aducem încă în patrimoniu din cauza complicațiilor birocratice. RADEF-ul invocă mereu diverse motive și nu dorește să faciliteze punerea în practică a sentințelor judecătorești. Am folosit o exprimare blândă, în realitate obstrucționează punerea în aplicare și va trebui să recurgem la executare silită. Nu s-a reușit obținerea unei dispoziții prin care executorii judecătorești să poată trece la treabă. S-a schimbat acum codul de procedură și e mai complicat, nu sunt suficiente doar hotărârile din instanță ci se mai impune parcurgerea unei etape”, a declarat Nicolae Robu, primarul municipiului Timișoara. 

Reprezentanții Primăriei Municipiului Timișoara afirmă că se continuă demersurile, cel mai probabil fiind necesare noi confruntări în instanță. Cu toate că se dorește începerea lucrărilor de reabilitare încă din acest an, pentru ca cinematografele să poată fi date în folosință cât mai curând posibil, acest lucru nu este posibil până ele nu intră în patrimoniul instituției. 

Ioana NICOLESCU