Evenimentul de carieră, Angajatori de TOP, va reuni în zilele de 17 și 18 martie, la Centrul Regional de Afaceri din Timişoara, 80 de companii şi 3000 de oportunităţi de carieră. 

La eveniment, cel mai mare de acest fel din Banat, și-au anunțat prezența companii precum Continental, Hella, Microsoft, Atoss Software, Bosch Service Solutions, IBM, Flex, Valeo Lighting Injection, Yazaki Component Technology și mulți alții.

„În urma datelor trimise de companiile participante a rezultat că la această ediţie Angajatori de TOP Timişoara vor fi deschise cu 25% mai multe joburi, comparativ cu primăvara anului trecut. Cele 3000 de oportunităţi de carieră sunt adresate atât candidaţilor cu experienţă, celor cu un nivel mediu de experienţă, cât şi studenţilor şi absolvenţilor. 21% dintre joburile deschise sunt adresate candidaţilor cu peste 3 ani experienţă, 28% persoanelor cu 1-3 ani experienţă, în timp ce 26% sunt joburi pentru candidaţii entry-level, iar 25% sunt poziţii în cadrul programelor de internship. 

Cei mai mulți angajatori sunt din domeniile: Inginerie şi Producţie (23%), IT (20%), Retail (9%), Automotive (9%), Servicii şi BPO (8%), FMCG (6%)”, transmit organizatori ai evenimentului. 

Toate companiile prezente vor avea poziții deschise în Timișoara, iar peste 50% dintre ele vor avea și oportunități de carieră pentru cei cu planuri de relocare în orașe precum: București, Oradea, Arad, Sibiu, Cluj-Napoca, Alba Iulia, Piteşti, Ploieşti, Iaşi, Constanța sau Bacău. 

Conform organizatorilor 61% dintre angajatori oferă pachete de relocare pentru candidații pe care îi selectează, iar printre beneficiile oferite sunt bonusuri de relocare, locuințe de serviciu sau acoperirea costurilor de cazare pentru o perioadă determinată sau transportul gratuit. 

Persoanele aflate în căutarea unui job se pot înscrie gratuit online, pe pagina de internet https://www.hipo.ro/locuri-de-muncă/angajatoridetop/timişoara şi pot participa la eveniment în baza CV-ului tip Barcode.

Ioana NICOLESCU