Departamentul de Matematică al Universității Politehnica Timişoara (UPT) organizează și anul acesta cursuri pregătitoare la această disciplină.

Cursurile se adresează tuturor elevilor interesați, indiferent de facultatea pe care doresc să o urmeze şi independent de forma admiterii pentru care optează, concurs cu dosare sau concurs cu probe de verificare. Temele dezbătute urmează conţinutul „Culegerii de probleme pentru examenul de bacalaureat şi admiterea în Universitatea Politehnica Timişoara” publicată la Editura Politehnica în anul 2016 și sunt utile atât pentru examenul de bacalaureat cât și pentru programa anului I de studii.

„Cursurile de matematică pentru potențialii studenți ai Politehnicii au devenit o tradiție. Ne bucurăm să observăm un interes deosebit din partea elevilor, care abia așteaptă să anunțăm programarea întâlnirilor. Ei își doresc să treacă cu brio examenul de bacalaureat și să poată deveni studenți, iar noi suntem mulțumiți știind că vom avea studenți bine pregătiți care să poată face față cerințelor universității noastre.”, a precizat conf. dr. Liviu Cădariu - Brăiloiu, directorul Departamentului de Matematică al UPT.

Cursurile sunt gratuite şi se vor desfăşura în fiecare duminică, în perioada 26 februarie – 18 iunie, cu excepţia duminicilor din 9 Aprilie, 16 Aprilie şi 4 Iunie. Elevii care doresc să ia parte la pregătire sunt așteptați în amfiteatrul D1 al Facultăţii de Automatică și Calculatoare, între orele 10 şi 13.

Participanţilor la cursuri nu li se solicită nici un fel de angajament faţă de UPT.

Ioana NICOLESCU 

FOTO Ciprian Dughir