Temperaturile foarte scăzute din ultima perioadă pot aduce cu sine diverse pagube în ceea ce privește instalațiile de apă. Pentru a evita înghețarea și deteriorarea acestora din cauza frigului, Aquatim transmite o serie de măsuri, cu recomandarea de a fi puse în aplicare. 

„Este absolut necesar ca instalațiile de apă care nu sunt montate în cămine (de exemplu contoarele de apă din subsoluri) să fie protejate cu materiale termoizolante. Contoarele montate în cămine sunt, în principiu, ferite de îngheț, totuși este bine să verificați închiderea etanșă a capacului căminului și să protejați cu materiale textile contorul. În cazul în care contorul de apă a înghețat, nu trebuie folosită apă fierbinte sau flacără deschisă pentru dezgheţarea sa.

Clienților le revine responsabilitatea protejării de îngheț a contoarelor montate pe proprietatea lor și vor suporta cheltuielile aferente, când contorul s-a defectat nefiind protejat suficient”, transmit reprezentanți ai Aquatim, operatorul regional al serviciilor publice de apă şi canalizare din municipiul Timişoara.

Dispeceratul Aquatim poate fi contactat non-stop la numerele de telefon 0256 201362 și 0756 119528, pentru probleme legate de serviciile de alimentare cu apă şi de canalizare.

Ioana NICOLESCU