Patinoarul din Parcul Copiilor din Timișoara a fost finalizat în luna octombrie a acestui an, însă pare să fie o investiție inutilă. Suprafața din gheață artificială este prea puțin utilizată, patinoarul fiind pustiu în cea mai mare parte a timpului. Chiar dacă acesta a fost pus la dispoziția timișorenilor gratuit, interesul cetățenilor este unul foarte scăzut. 

Trebuie menționat faptul că momentan nu există posibilitatea închirierii patinelor, iar cei care doresc să patineze trebuie să și le aducă de acasă.

Reprezentanți ai Primăriei Municipiului Timișoara afirmă nu se așteptau ca patinoarul să nu fie folosit și că vor încerca să găsească o soluție în cel mai scurt timp. O variantă ar fi închirierea acestuia către o firmă privată, care ar urma să închirieze patine și să se ocupe de întreținerea sa. 

„Constatăm că nu e folosit și este păcat. E un patinoar foarte bun, pe care l-am făcut cu bani puțini ca să oferim o bucurie copiilor, tinerilor, oamenilor de orice vârstă cărora le place să patineze. O să ridic problema oportunității închirierii. Îl dăm spre administrare cuiva care să vină cu patine, să-și plătească personal și să îl facem folosit. Noi am vrut să funcționeze într-un alt regim. Am vrut să-l realizăm și să-l lăsăm la liberă utilizare, gratuit, fiecare să vină cu propriile patine și să se bucure de investiția noastră”, a declarat Nicolae Robu, primarul municipiului Timișoara.

 

Accesul pe patinoar nu va mai fi gratuit

 

Dacă această soluție va fi considerată cea mai potrivită, în curând  se va organiza o licitație, în vederea închirierii patinoarului. Accesul nu va mai fi însă gratuit, deoarece primăria nu își poate asuma plătirea serviciilor unei firme private. 

„Noi nu ne putem transforma în administratori de patinoare, că avem destule altele. O instituție serioasă, într-un oraș serios, nu se ocupă de lucruri de genul acesta. Până unde să mergem cu preocupările? Se pare că nu e folosit pentru că oamenii nu vin de acasă cu propriile patine. 

Vom încerca o variantă de genul acesta. Dăm în administrare, vine cineva și închiriază patine și oferă tot serviciul de întreținere. 

Sunt doar câțiva copii pe zi, ceea ce nu e normal. La un patinoar oferit de agenții privați, este foarte multă animație, plin de lume, muzică, atmosferă veselă. Așa e în jurul patinoarelor întotdeauna. 

Nu va mai fi gratuit, pentru că nu putem noi să plătim unei firme. Va fi dat în administrare privată, dacă gratuit nu e vrut de timișoreni. Cine se putea gândi că se realizează un patinoar și că nu va fi folosit, pe gratis?”, a mai adăugat Nicolae Robu.

Patinoarul este realizat dintr-un material plastic, acoperit cu un strat lucios, pentru alunecare, iar investiția s-a ridicat la aproximativ jumătate de milion de lei. Momentan, în perioada de iarnă, patinoarul poate fi folosit zilnic, în intervalul orar 12-18.

Ioana NICOLESCU