Persoanele internate la Centrul Educativ Buziaș, coordonate de către personalul educativ, au sărbătorit ziua de 1 Decembrie, Ziua Națională a României, prin realizarea unei manifestări artistice. Aceasta s-a desfășurat sub egida „Gândim, vorbim, simţim româneşte” și a avut scop marcarea celor 98 de ani de la înfăptuirea Marii Unirii.

Programul spectacolului, ce s-a desfăşurat începând cu orele 10 în Sala de festivităţii a Centrului Educativ, a cuprins cântece şi poezii patriotice, prezentări Power Point referitoare la originea poporului român, toate constituind o veritabilă „lecţie” de istorie şi patriotism pentru toţi adolescenţii prezenţi în sală.

De asemenea, începând cu orele 12, un grup de tineri internați a participat la un concurs tematic dedicat Marii Unirii organizat de către Clubul Copiilor Buziaș și Liceul Teoretic Buziaș.

„Manifestările organizate a avut ca obiective formarea şi dezvoltarea simţului civic, asumarea identităţii naţionale, dezvoltarea spiritului de echipă, competitivitatea orientată în sens constructiv şi nu în ultimul rând colaborarea între instituţii, ca factor determinant al demersului privind reintegrarea socială a minorilor și tinerilor care au comis infracţiuni”, transmit reprezentanți ai Centrului Educativ Buziaș.

Ioana NICOLESCU