Sâmbătă, începând cu ora 15, gurmanzii și nu numai sunt așteptați la o nouă ediție a Festivalului tocăniței de la Dumbrăvița. Evenimentul, organizat de Primăria comunei Dumbrăvița, cu sprijinul RMS Party Consult și al Asociației Artiștilor din partea de Vest a României, se va desfășura în Parcul central al comunei. Vor participa și invitați din Serbia și Ungaria, din localități înfrățite cu localitatea din apropierea Timișoarei.

 

Deschiderea festivalului va avea loc la ora 15, iar de la ora 17 va debuta programul artistic. Vor participa Ansamblul „Gospodinele” din Dumbrăvița, Ansamblul de dansuri populare „Dumbrăvițeana”, Ansamblul „Pusta Banatului”, împreună cu soliștii Dolores Dongea, Adriana Coste, Adrian Ciote, Maria Bratiș și Ileana Horhoianu.

 

Programul va mai cuprinde și muzică ușoară, protagoniste fiind absolvente ale Școlii Populare de Artă din Timișoara, eleve ale profesorului Antoniu Marc: Daiana Niculcea, Ralua Milin și Iasmina Chitescu.

 

La Festivalul tocăniței va fi prezentă și tânăra solistă de muzică ușoară Laura Alexandra Gârbovan, care a colaborat cu Marius Moga și a interpretat, împreună cu Aurelian Temișan, coloana sonoră a filmului „Revederea”.

 

La ora 19 va avea loc jurizarea preparatelor pregătite de maeștrii bucătari, iar la ora 20 participanții la concursul gastronomic vor fi premiați.

 

Seara va continua pe ritmurile lui DJ Sean Norvis și KP London din Canada.

 

A. BORBELY