Conferința Europeană de Psihologia Personalității, eveniment aflat la cea de-a 18-a ediție, a avut loc pentru prima dată în România. Acesta s-a desfășurat în cadrul Centrului Universitar de Vest din Timișoara (UVT) în perioada 19 - 23 iulie și a reunit cercetători de prestigiu de pe toate continentele. 

Mai exact, au participat peste 350 de specialiști din prima linie a cercetării internaționale, cei mai mulți dintre ei din Germania, aproximativ 80 și Statele Unite ale Americii, aproximativ 50. 

 „Avem semnale de la participanți cum că au fost plăcut impresionați de organizarea conferinței și profesionalismul colegilor de la Psihologie. Le mulțumesc și eu pentru implicare și îi asigur că vor avea în continuare sprijinul managementului universității în activitatea lor. Nu este deloc ușor să organizezi astfel de evenimente, dar câștigul este pe măsura efortului, întrucât astfel de evenimente ne conectează la prima linie a cercetării internaționale”, a declarat rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

Conferința a fost organizată de către Departamentul de Psihologie al Universității și Asociația Europeană de Psihologia Personalității, o organizație cu peste 200 de membri activi din întreaga lume.

Ioana NICOLESCU