Mai mult de 900 de profesori din județul Timiș vor susține miercuri, 20 iulie, proba scrisă din cadrul concursului național de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate în învăţământul preuniversitar, sesiunea 2016. Examenul se va desfășura începând cu ora 10, în trei centre din Timișoara și anume în cadrul Grupului Școlar de Industrie Alimentară, a Colegiului Tehnic „Henri Coandă” și a Colegiului Tehnic „Emanuil Ungureanu”.

Conform metodologiei de organizare, concursul de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate în învăţământul preuniversitar presupune promovarea unei probe practice sau inspecţii speciale la clasă şi a probei scrise. Doar candidații care au obținut minimum nota cinci la proba practică sau la inspecția specială la clasă pot participa la proba scrisă. 

Pentru a ocupa posturi pe perioadă nedeterminată (titularizabile), candidații trebuie să obțină minimum nota șapte la ambele probe. Pentru posturile de suplinitori, candidații trebuie să obțină minimum nota cinci.

Locurile titularizabile din județul Timiș sunt de 117, iar numărul candidaților este de 916. Numărul total de posturi didactice din județ, inclusiv cele titularizabile, este de 2.285.

Dintre posturile titularizabile 65 sunt pentru educatoare, 12 posturi pentru învățătoare, 13 posturi pentru profesori de educație fizică și sport și cinci pentru profesori de muzică.

Din posturile netitularizabile, în număr de 2.168, doar 674 sunt cu normă completă.

Rezultatele examenului vor fi expuse în data de 27 iulie la sediul Inspectoratelor Școlar Județean (ISJ) Timiș și pe pagina de internet a Ministerului Educației Naționale, www.edu.ro. Contestațiile se vor putea depune la ISJ Timiș în zilele de 27 și 28 iulie. Rezultatele contestațiilor vor fi afișate în data de 3 august. 

Ioana NICOLESCU