Cu ocazia Zilelor Voivodinei la Timișoara, joi 14 iulie, la restaurant Lloyd din Piaţa Victoriei a avut loc un eveniment de promovare a unei game variate de oferte de turism din țara vecină. Organizaţia de Turism din Voivodina, Serbia, a prezentat oferte atractive din această regiune. Printre acestea putem enumera vizite pe Dunăre, descoperirea cetăţilor medievale, oferte de turism sportiv, oferte de week-end, la prețuri deosebit de convenabile.

 Un alt punct de atracție pe care cei prezenți l-au prezentat, este binecunoscuta bucătărie sârbească și vinurile de o înaltă calitate de care se pot bucura turiștii. 

La eveniment au participat reprezentaţi ai autorităților locale, printre care Excelenţa Sa Lazăr Manojlovici, consulul general al Republicii Serbia la Timişoara şi Iavor Radovankovic, reprezentat de marcă al comunităţii sârbilor în Timişoara. De asemenea, au participat  mai mulți invitați din Serbia. 

Au fost prezenți cu standuri de prezentare Organizația Turistică a Voivodinei, Organizația Turistică din Vârșeț, Organizația Turistică a Voivodinei, Organizația Turistică din comuna Novi Bečej, Organizația Turistică din comuna Cuvin, Organizația Turistică din comuna Šid, Camera de comerț din Vojvodine, Comuna Kikinda (biroul de turism), Compania Publică Centrul Turistic din Municipiul  Zrenianin, CP Titelski breg, Organizația Turistică din Municipiul Novog Sada.

Serbia este o destinație de vacanță tot căutată de către români, în special de către cei din această parte a țării. Principalul scop al prezentării este atragerea a și mai mulți turiști români, care să descopere frumusețea locurilor și diversitatea opțiunilor. 

Ioana NICOLESCU