Începând de luni, 19 iulie, vor începe lucrările pe strada Jiul, iar din 1 august, la Pasajul Jiul.

Conform informațiilor transmise de reprezentanți ai Primăriei Timișoara, s-a primit avizul tehnic eliberat de către Autoritatea Feroviară Română (AFER) care permite începerea lucrărilor. Durata acestora va fi de un an și jumătate. 

„Am primit avizul A.F.E.R. pentru începerea lucrărilor la Pasajul Jiul. În sfârșit, unul dintre cele mai importante proiecte ale mele ca primar, lărgirea la cinci benzi a pasajului Jiul și lărgirea la patru benzi a străzii Jiul, va putea demara pe teren, va putea intra în implementarea propriu-zisă.

Tocmai am primit mult așteptatul aviz A.F.E.R. în acest sens, așa cum se poate vedea în poza atașată, poză ce reprezintă coperta / foaia de capăt a unei documentații de peste 100 de pagini”, a declarat Nicolae Robu, primarul municipiului Timișoara. 

Lucrările vor cauza modificări ale traficul din zonă. Astfel, începând de marți strada Jiul va fi închisă, iar circulația dintre Splaiul Titulescu și Bulevardul Republicii se va desfășura pe strada Anton Seiler. Se va închide și breteaua de acces în Pasajul Jiul, dinspre Bulevardul Republicii către Calea Circumvalațiunii, accesul în pasaj urmând să se facă direct de la semafor.

Din 1 august va fi restricționat accesul în pasaj, iar strada Nera se va închide până la intersecția cu strada Sinaia. 

Pasajul Jiul va fi închis complet pe o perioadă de maximum 20 de zile, în funcție de modul în acre vor evolua lucrările, după care se va putea circule pe o bandă de mers.

„Vă rog, stimați timișoreni și vizitatori ai Timișoarei, să aveți înțelegere pe parcursul lucrărilor, când, inevitabil, se va circula mai greu. Modernizarea orașului nostru cere sacrificii, din păcate, proporționale cu durata stagnării sale sub precedentele administrații.

Nu mă îndoiesc că, împreună, o vom scoate la capăt cu bine și de data aceasta”, a mai transmis Nicolae Robu.

Ioana NICOLESCU