Școala de vară „We speak Code” își propune să conștientizeze comunitatea locală cu privire la nevoia de instruire a tuturor categoriilor de cetățeni pentru a face față cerințelor unei societăți din ce în ce mai informatizate, precum și să promoveze colaborarea între organizațiile locale pentru sprijinirea educației digitale pentru tineri, în mod special. 

Școala își va deschide pentru a doua oară porțile în perioada 11-18 iulie tuturor elevilor din clasele I-XII, care doresc să se apropie de un nou limbaj de programare, indiferent de nivelul de cunoștințe în domeniu. 

În programul Școlii de vară sunt incluse ateliere diverse – scratch, java, tehnologii web, C# și C++, editare video și imagini, algoritmică, gaming & mobile, robotică etc., precum și vizite la companii de profil din Timișoara.

La confluența artei comunicării cu tehnologia se află atelierul de „tech-blogging”, deschis atât elevilor, cât și studenților care doresc să învețe să comunice pe tematica IT.

Atelierele se vor derula în trei locații: Liceul de Informatică „Grigore Moisil”, Continental Automotive și Universitatea Tibiscus, iar evenimentul de încheiere va avea loc la Sala Multifuncțională a Consiliului Județean Timiș (CJT). Metodele folosite sunt cele ale educației non-formale, iar participarea este gratuită.

Aceste acțiuni sunt posibile datorită implicării partenerilor și a numeroșilor mentori voluntari de toate vârstele.

Atelierele din cadrul evenimentului se vor desfășura de luni până vineri, după următorul program:

„Scratch” -  între orele 17-20 - Liceul de Informatica Grigore Moisil (Zona Bălcescu – Str. Ghirlandei, nr. 4, Timișoara)

„Hard” -  între orele 17-20 - Liceul de Informatică „Grigore Moisil”

„Java” - între orele 17-20 - Liceul de Informatică „Grigore Moisil”

„Robotică” - între orele 17-20 - Liceul de Informatică „Grigore Moisil”

„Gaming & mobile” - între orele 17-20 - Liceul de Informatică „Grigore Moisil”

„HTML+CSS+JS” - între orele 17-20 - Universitatea Tibiscus 

„C++1” - între orele 17-20 - Universitatea Tibiscus

„C#” - între orele 14-17 - Continental Automotive 

Școala de vară este organizată de Centrul de Informare Europe Direct Timișoara / Fundația Student Plus Timișoara, CoderDojoTimișoara – Asociația Banat IT, Liceul de Informatică „Grigore Moisil”, Universitatea Tibiscus – Facultatea de Calculatoare și Informatică Aplicată.

Evenimentul de incheiere și de acordare a diplomelor va avea loc luni, 18 iulie, ora 18, la Sala Multifuncțională a CJT. 

 

Ioana NICOLESCU