În zona Bulevardului Liviu Rebreanu, în aproprierea intersecției cu Bulevardul Sudului din Timișoara se va amenaja un nou parc, care va include un spațiu de joacă pentru copii, informează reprezentanți ai municipalității.

„Pe Liviu Rebreanu, porțiunea care la un moment s-a numit Iosif Bulbuca, în apropiere de intersecția cu Bulevardul Sudului, există o biserică. În perimetrul de la biserică, înspre strada Orion, cu delimitare spre nord de bulevardul Liviu Rebreanu și spre sud de Aleea Icar, iar spre vest delimitare de strada Aștrilor, e un teren la care s-au clarificat lucrurile în ceea ce privește proprietatea. E liber de sarcini, are 7.000 de metri pătrați și vom amenaja locuri de joacă. El este parc acum, este un spațiu verde, dar unul neamenajat, doar iarbă și copaci. Vom face o amenajare încât să poată avea o valoare de întrebuințare mai ridicată decât cea actuală”, a declarat Nicolae Robu, edilul Timișoarei.

În aceeași zonă a orașului, există un proiect pentru amenajarea unui alt parc.

„Pe de altă parte, suntem în curs de a identifica o parcelă care nu e în litigii, nu este sub revendicare, din terenul foarte extins, cuprins între Liviu Rebreanu, Orion, Mareșal Constantin Prezan și A.E.M.. O porțiune care nu e localizată aparține primăriei. Va trebui să parcurgem toată procedura pentru a ști exact care porțiune este a primăriei, să facem dezmembrarea apoi să amenajăm și acolo un parc”, a mai adăugat Nicolae Robu.

Deocamdată nu se știe cu exactitate când vor fi finalizate cele două parcuri.

Ioana NICOLESCU