Prețul cerut de Consiliul Județean Timiș este de 25.000 de lei

 

A fost aprobată de către consilierii județeni scoaterea la licitație, în vederea închirierii, a stadionului „Dan Păltinișanu” din Timișoara. Astfel, dacă lucrurile decurg conform planului, strigarea ofertelor ar putea avea loc în cursul acestei luni. Prețul de pornire al licitației, stabilit de Consiliul Județean Timiș (CJT), este de 25.000 de lei.

Pe lângă această sumă, echipele sportive care vor închiria stadionul, trebuie să asigure întreținerea gazonului și a construcțiilor adiacente.

Până la momentul de față, stadionul a fost dat gratuit în folosință, echipei de fotbal ACS Politehnica Timişoara. După aprobarea prevederilor, orice echipă din județ care își permite achitarea costurilor de închiriere, poate avea acces la stadion.

„Date fiind prevederile legale în vigoare, închirierea stadionului, ca bun imobil din domeniul public al județului Timiș se poate face doar prin licitație publică, motiv pentru care propunem închirierea lui prin licitație publică, pe o perioadă de 2 ani. De asemenea, Consiliul Județean Timiș va putea organiza diverse activităţi sau închiria stadionul pentru organizarea de evenimente sportive și/sau cultural-artistice (ocazionale) și în cadrul perioadei contractului de închiriere pe 2 ani, fără a perturba activitatea persoanei juridice ce va dobândi calitatea de chiriaș”, apare în hotărârea CJT.

Terenul stadionul „Dan Păltinișanu” are o suprafață de 55.423 de metri pătrați, iar suprafața construcțiilor este de 38.193 de metri pătrați.

Închirierea stadionului se va putea face și ocazional, pentru diverse evenimente sportive sau culturale.

 

Ioana NICOLESCU