Duminică, 5 iunie, timișenii sunt așteptați la urnele de vot, pentru alegerile locale. Ei își vor exprima opțiunea, alături de restul românilor, pentru primarii și consilierii localităților în care locuiesc, dar și pentru conducătorii consiliilor județene.

Conform autorităților, pregătirile au decurs fără probleme.

Acțiunile care au vizat alegerile locale au cuprins: tipărirea buletinelor de vot; stabilirea graficului de distribuire a buletinelor de vot, precum și a celorlalte materiale necesare desfășurării procesului electoral; asigurarea de către primari, împreună cu Instituția Prefectului,a  sediilor și dotărilor tehnico-materiale ale birourilor electorale ale secțiilor de votare.

Acțiunea de pregătire și repartizare pe secții a materialelor electorale precum buletinele de vot, ștampilele cu mențiunea „VOTAT” și procesele verbale, este în curs de desfășurare.

Totodată, sunt organizate de către Instituția Prefectului, cu sprijinul Autorității Electorale Permanete, șase sesiuni de instruire a președinților birourilor electorale ale secțiilor de votare și locțiitorilor acestora. 

Bugetul alocat acestor alegeri a fost de 6.926.150 lei, din care cheltuieli de personal 5.881.150 lei, iar cheltuieli materiale 1.045.000 lei. În acest an s-au tipărit 2.046.820 buletine de vot.

Față de alegerile precedente, câteva secții de votare și-au schimbat sediul. Acestea sunt, după cum urmează: Secţia de votare de la Liceul Teologic Romano-Catolic din Piaţa Regina Maria nr.1 s-a mutat şi s-a comasat cu Secţia de votare nr.4 la Colegiul Tehnic Emanuil Ungureanu din Piaţa Iancu Huniade nr.3; Secţia de votare de la R.A.T.T. din b-dul Take Ionescu nr.56 s-a mutat şi s-a comasat cu Secţia de votare nr.159  la Şcoala Gimnazială nr.16 din str. Bucureşti nr.11; Secţia de votare nr.120 şi nr.121 de la Şcoala Gimnazială nr.28 din str. Cornelia Sălceanu nr.11 s-au mutat la Cantina Studenţească din aleea F.C.Ripensia nr.3; S-au înfiinţat două secţii de votare cu delimitare nouă respectiv Secţia de votare nr.15 cu sediul la Fundaţia Ioan Slavici din str. I.I. de la Brad nr.15 şi Secţia de votare nr.184 cu sediul la S.C.RETIM Ecologic Service S.A. din str. Avram Imbroane nr.70.

Numărul cetățenilor cu drept de vot din județul Timiș este de 618. 671, plus 2089 cetățeni UE cu drept de vot. Număr secțiilor de votare este de 596, din care 207 în Timișoara.

Ioana NICOLESCU