În perioada 20 - 22 mai la Timișoara se va desfășura evenimentul „Timişoara Paramotor Open 2016”. Acesta va cuprinde atât un concurs aeronautic de aeronave ultrauşoare, clasa motoparapantă, cât şi o amplă acţiune de cercetare, căutare și salvare cu sprijin aerian, a persoanelor aflate în situaţii de urgenţă.

Astfel, duminică, 22 mai, între orele 8 - 12, va fi organizată o simulare de cercetare, căutare și salvare a persoanelor aflate în situaţii de 

urgenţă. Simularea are ca scop armonizarea activităţilor partenerilor implicaţi în acţiune, viteza de reacţie a partenerilor publici şi privaţi aflaţi pe raza judeţului Timiş, precum şi cea a 

voluntarilor care doresc să acorde sprijin în astfel de 

situaţii.

În urma solicitării, operațiunea va fi organizată cu sprijin aerian. Zona de căutare stabilită de specialişti cuprinde albia râului Timiş, pe o distanţă de 10 kilometri, pădurea din proximitatea comunei Giroc (aproximativ 20 de kilometri pătrați) şi terenurile agricole din vecinătate. Locul de întâlnire va fi pe albia râului Timiş, după dig şi pădurea Giroc, la ora 7.

Evenimentul este organizat de Formaţiunea de Intervenţie Rapidă „SALVO” din cadrul Primăriei Municipiului Timişoara, în parteneriat cu Secţia de Paramotor a C.S. 

Universitatea de Vest din Timişoara.

Ioana NICOLESCU