Sâmbătă, 21 mai, de la ora 21.45, în Piața Unirii se va desfășura evenimentul „Light up your city!/Luminează orașul prin tine!” Evenimentul este organizat de către Alergotura  și Asociația Timișoara Capitală Culturală European cu scopul de a susține Timișoara la titlul de Capitală Culturală Europeană. Practic, persoanele prezente vor lua parte la o tură ușoară de alergare, timp în care vor ține în mână un obiect de iluminat precum o lanternă, un breloc cu luminiță, lampă, telefon cu lanternă, etc. 

Organizatorii transmit tuturor timișorenilor un apel de mobilizare și de participare la eveniment. Ei își doresc ca prin intermediul acestui eveniment să prezinte şi să implice comunitatea locală, într-o manieră dinamică şi artistică, în procesul de candidatură a oraşului.

„«Light up your city!/Luminează oraşul prin tine!» este mai mult decât o tură de alergare nocturnă prin Timișoara. «Tura Licuricilor» de anul acesta, intitulată simbolic «Light up your city» își propune să reactiveze și să creeze o comunitate de alergători, profesioniști, amatori și aspiranți, care ies din casă sâmbătă seara, să anime și să «lumineze», cel puțin temporar, spațiul urban. A fost ales ca loc de întâlnire Piața Unirii, simbolică pentru istoria și cultura Timișoarei. (…) Atât momentul de încălzire, care va avea o tentă artistică prin implicarea unor dansatori profesioniști, cât și alergarea, creează emoții și amintiri puternice”, transmit organizatori ai evenimentului. 

Traseul de alergare se va desfăşura pe un traseu de aproximativ 3 kilometri, iar ruta completă poate fi găsită pe linkul următor: https://www.plotaroute.com/route/208177. 

Totodată, organizatorii îi îndeamnă pe toți cei care filmează să le transmită înregistrările realizate, care vor fi folosite pentru un film de prezentare a orașului în cadrul competiției finale pentru titlul de Capitală Culturală Europeană.

Ioana NICOLESCU