S-au finalizat reparațiile din zona de locuințe de pe B-dul Sudului, mai exact amenajarea pistei din jurul stadionului Dan Păltinişanu şi refacerea carosabilului şi a parcărilor din aceeași zonă.

Noua pistă din jurul stadionului are o lăţime de nouă metri și este delimitată de borduri, pentru a împiedica accesul autoturismelor, fiind concepută numai pentru desfăşurarea activităţilor sportive precum alergare, role, biciclete şi skateboard.

Odată cu reamenajarea străzii Podeanu şi amplasarea sensului giratoriu de la intersecţia cu strada F.C. Ripensia s-a reamenajat și o parcare suplimentară. 

Lucrările au inclus și două bretele de legătură din strada Arieş la Sectorul A a stadionului Dan Păltinişanu şi de la sectorul A spre Casa Tineretului, drumul de legătură având sens unic din sensul giratoriu de pe strada Podeanu spre baza sportivă Banu Sport.

De asemenea au fost plantaţi și un număr de 353 de salcâmi.

Valoarea totală a lucrărilor este de 1. 874.647 lei fără TVA, iar firma executantă S.C. Drumuri Municipale S.A.

Totodată a fost deschisă circulația pe strada Podeanu. Au fost finalizate lucrările de extindere a carosabilului la patru benzi și reamenajarea locurilor de parcare, a pistelor pentru bicicliști, a trotuarelor și a spațiilor verzi din zonă. 

Au fost plantați un număr de 179 de copaci, tei și salcâmi. 

Valoarea contractului de execuţie este de 5.512.208 lei fără TVA, executant fiind S.C. SYLC CON TRANS S.R.L. Arad.

Numărul total de locuri de parcare amenajate în jurul stadionului este de 413, iar pe strada Podeanu de 230. Acestea nu vor fi incluse în Timpark, astfel că timișoreni vor putea beneficia de ele în mod gratuit.

Ioana NICOLESCU