Meciul etapei a XXVI-a din Seria IV, Liga a III-a, C.S. Ineu-A.S.U. Politehnica Timişoara, amânat săptămâna trecută datorită unei tragedii ce a avut loc în timpul unui joc din play-off-ul Ligii I „Orange” (fotbalistul unei echipe bucureştene a decedat în timpul meciului), s-a disputa astăzi, preţioasa victorie revenind echipei bănăţene, „studenţii” antrenaţi de prof. Sorin Brîndescu impunându-se la limită, 0-1, la capătul celor 90 de minute de joc.


Meciul s-a desfăşurat la Ineu în condiţii meteorologice deosebite, o ploaie măruntă şi deasă căzând o bună parte din desfăşurarea partidei, ceea ce a îngreunat terenul de joc, aducând celor două echipe un adversar în plus de-a lungul jocului.
Potrivit relatărilor de la faţa locului, în primele 10 minute de joc nu au fost înregistrate ocazii la cele două porţi, echipele de pe gazonul verde mulţumindu-se  a se tatona, disputa desfăşurându-se mai mult în zona de centru a terenului. Abia în minutul 16 a fost înregistrată prima ocazie de gol, aceasta petrecându-se la poarta timişorenilor; Huţanu a expediat un şut de la aproximativ 40 de metri de poarta echipei bănăţene, mingea trecând destul de aproape de vinclul portarului Fişteag, uşor ieşit dintre buturi. Urmează alte câteva ocazii de gol ale gazdelor, ineuanii ratând în minutul 21, prin Spătaru (şut de la distanţă, mingea a trecut la 1 metru pe lângă bara din stânga lui Fişteag), minutul 28, prin Iaroş pus într-o situaţie de şut din careu după o bâlbă a defensivei timişorene, şutul ineuanului fiind trimis în blocajul lui Codrea, minutul 29, în urma unui corner, balonul este jucat pe colţul lung de către Botaş care prinde un şut de la aproximativ 14 metri, defectuos, însă, minutul 30, Clej finalizează o fază în careul timişorean, cu un şut pe jos, mingea fiind prinsă de portarul Fişteag.
În continuare, gazdele reuşesc să rămână periculoase în atac, demonstrând că s-au acomodat mai bine condinţiilor meteorologice, ploaia ce a continuat să cadă pe toată durata primei reprize udând gazonul, iar aceasta a adus dificultate în construcţie, ambelor echipe.
În minutul 31, Birău a comis un fault, la margine careului, lateral stânga, asupra lui Maşniţă, motiv pentru care arbitrul jocului a arătat fotbalistului timişorean cartonaşul galben şi a dictat lovitură liberă pentru gazde. Ciocan a executat, pe jos, lovitura liberă, doi fotbalişti ineuani au trceut de puţin pe lângă balon care a ajuns la Clej, iar de la 13 metri, acesta a tras puternic cu stângul, portarul echipei bănăţene, Fişteag, s-a întins şi a reţinut balonul la colţul scurt, lângă bară. În minutul 41, la un contraatac al echipei gazdă, finalizat cu şut de către Clej, de la 20 de metri, peste poartă, poartarul echipei timişorene, Fişteag, s-a accidentat, depunând eforturi să rămână mai departe, pe toată durata jocului, în poarta echipei din Banat.
Prima repriză s-a încheiat cu scor alb, 0-0, gazdele fiind mai mult prezente în atac şi având mai multe situaţii de gol, în timp ce oaspeţii nu au contat în faza ofensivă, mulţumindu-se să reziste în apărare, echipei ineuane.


După 5 minute de joc din repriza a doua, s-au încins spiritele, iscându-se un conflict între fotbalistul gazdelor, Victor Spătaru, care a provocat galeria echipei timişorene şi fanii acesteia. Arbitrul întâlnirii a stins focul conflictului, acordând un cartonaş galben fotbalistului ineuan, pentru provocarea fanilor galeriei în alb-violet. 
În minutul 55 a fost înregistrată prima ocazie a oaspeţilor. Bădăuţă a reuşit să preia balonul de la Hulbăr, pe linia de out, a pătruns cu mingea spre centru, a căzut în careu, dar arbitrul a lăsat jocul să meargă mai departe, considerând că nu e cazul să penalizeze gazdele cu un penalty. Echipa timişoreană începe să ţină mai mult mingea, pune stăpânire pe joc, din minutul 63, dar domină steril, fără să-şi creeze ocazii de a înscrie. Gazdele, în replică, se apără bine şi se dovedesc tăioase pe contraatac.
În minutul 68 a fost declanşat un contraatac al Ineului, Huţanu şi Maşniţă reuşesc câteva pase succesive, ultimul ajunge în careu şi, de la 12 metri de poartă, a tras la colţul lung, dar a făcut-o slab, Birău respingând printr-o alunecare. În minutul 71, o nouă ocazie pentru gazde. Maşniţă a prelungit un balon la Huţanu care a încercat să preia, dar a fost blocat de Fişteag chiar cu preţul unei accidentări, la această fază accidentându-se şi Taub. Huţanu a fost avertizat.
În minutele 77 şi 78, ambele echipe trec pe lângă deschiderea scorului. În minutul 77, Ciocan a executat o lovitură de colţ, mingea a ajuns la Botaş care a reluat cu capul, de pe colţul lung, mingea trecând puţin pe lângă poarta lui Fişteag care era învins la această fază. În minutul 78, oaspeţii irosesc o bună oportunitate de a marca. După centrarea de pe stânga a lui Ghinescu, balonul a ajuns la colţul lung, acolo unde se afla Sulea, atacantul echipei timişorene trimiţând balonul, dintr-o poziţie incomodă, cu capul, pe lângă poartă.  
Când, probabil, cei aproximativ 400 de spectatori prezenţi la meci (dintre aceştia aproape 200 au compus galeria echipei timişorene), nu se mai aşteptau să se înscrie, în minutul doi al timpului suplimentar acordat ca urmare a întreruperilor de pe durata jocului (90+2), A.S.U. Poli Timişoara reuşeşte golul izbăvitor. Ţugui a centrat de pe dreapta, mingea, respinsă greşit de fundaşii gazdelor, a luat boltă şi a ajuns la Gălan aflat în mijlocul careului, fundaşul echipei bănăţene, cu capul, a împins mingea în plasa porţii lui Mitrea, portarul gazdelor rămânând spectator.
Arbitrul întâlnirii a pus punct jocului, un joc în care Ineul şi-a creat mai multe ocazii, a fost mai aproape de a înscrie în plasa porţii adversarei sale, liderul Seriei a IV-a din Liga a III-a, dar, liderul, A.S.U. Politehnica Timişoara, a ştiut foarte bine să depăşească momentele grele create de echipa ineuană, adjudecându-şi cele trei puncte după un gol înscris din postura de echipă mai puternică, în ultimele moment ale jocului. Aşadar, la finalul celor 90 de minute din acest joc, a fost, încă odată confirmat faptul că, norocul este de partea echipei mai puternice.


Echipele de start au fost:
C.S. Ineu: Mitrea – Ciocan, Bier, Iaroș, Hulbăr – Zdrențan – Huțanu, Clej, Spătaru, Botaș (min. 86, Talpaş) – Mașniță (min. 90+1 Jazzley). Antrenor: Cristian Sculici.
A.S.U. Politehnica Timișoara: Fișteag – Birău, Gălan, Todorov, Taub – Bilia – Vucea (min. 58, Sulea), Țugui, Codrea (min.73, Peter), Ghinescu (min. 90+4, Damian) – Bădăuță. A mai intrat Stefanovici. Antrenor: Sorin Brîndescu.

Arbitri întâlnirii au fost: Teodora Albon (centru) – Iosif  Nasc (asistent), Adrian Epure (asistent). Au primit cartonaşe galbene, de la gazde, Spătaru (min. 50), Huţanu (min. 69), de la oaspeţi, Birău (min. 31), Vucea (min. 57), Sulea (min. 75), Peter (min. 79).


Publicăm mai jos toate rezultatele înregistrate în cadrul etapei a XXVI-a din Seria a IV-a, Liga a III-a, etapă încheiată azi, sâmbătă, 14 mai.
C.S. Pandurii II Lignitul Târgu Jiu – A.C.S.O. Filiaşi 5-0; C.S. Naţional Sebiş – C.F. Metalurgistul Cugir 1939 0-2; C.S. Performanța Ighiu – C.S. Millenium Giarmata 1-1; C.N.S. Cetate Deva – A.S. Măgura Cisnădie 2-0; C.S. U. II Craiova – C.S. „Nuova Mama Mia” Becicherecu Mic 4-2; F.C. Hunedoara – C.S. Municipal Lugoj 2-1; C.S. Ineu – A.S.U. Poli Timişoara 0-1. Echipa C.S. Minerul Motru a avut etapă liberă ca urmare a numărului impar al echipelor din această serie.


În urma acestor rezultate, primul loc al clasamentului Seriei IV, al Ligii a III-a este ocupat de A.S.U. Politehnica Timişoara, cu un total de 55 puncte, pe locul doi, C.S. Performanța Ighiu, cu un total de 51 puncte, pe locul trei, C.F. Metalurgistul Cugir 1939, cu un total de 51 puncte (golaveraj inferior echipei de pe locul doi).


Etapa viitoare, A.S.U. Politehnica Timişoara va evolua pe teren propriu, gazonul stadionului „Ştiinţa”, împotriva echipei de pe locul şase, C.N.S. Cetate Deva. Jocul va avea loc marţi, 17 mai, de la ora 18.


Tot pentru etapa cu numărul XXVII se vor juca marţi, meciurile:
A.C.S.O. Filiaşi – F.C. Hunedoara; C.S. Municipal Lugoj – C.S. Naţional Sebiş; C.F. Metalurgistul Cugir 1939 - C.S. Performanța Ighiu; C.S. Millenium Giarmata - C.S. Ineu; A.S. Măgura Cisnădie - C.S. U. II Craiova; C.S. Minerul Motru - C.S. „Nuova Mama Mia” Becicherecu Mic. Echipa C.S. Pandurii II Lignitul Târgu Jiu are etapă liberă.


Cornel Seracin
Foto: sportarad.ro