Poliția Locală din Timișoara a suplimentat numărul polițiștilor care patrulează în mijloacele de transport în comun. Această modificare a avut loc în urma nenumăratelor sesizări ale cetățenilor în ceea ce privește infracțiunile din tramvaie, troleibuze și autobuze. 

Până vineri, 8 aprilie, polițiștii locali au acționat sub coordonarea directă a polițiștilor din cadrul Compartimentului Furturi din buzunare de la Poliția Municipiului Timișoara. Începând de sâmbătă, un număr de patru polițiști locali au fost prezenți în mijloacele de transport în comun în uniformă, rolul lor fiind acela de a preveni acte de natură contravențională și infracțională.

Luni, 11 aprilie, numărulul polițiștilor a fost suplimentat la șase, iar ulterior va fi suplimentat la opt. 

„Pentru a sprijini cetățenii să nu mai cadă victime ale hoților de buzunare, polițiștii locali care patrulează în mijloacele de transport în comun vor atenționa călătorii cu privire la persoanele suspecte de comiterea infracțiunii de furt care urcă în tramvaie, troleibuze sau autobuze atunci când constată că acestea se află în mijloacele de transport sau când sunt observate în stațiile RATT”, transmit reprezentanți ai Poliției Locale Timișoara. 

Poliția Locală Timișoara recomandă cetățenilor să aibă încredere în polițiștii locali și să le comunice orice problemă constată pe mijloacele de transport pentru a se putea interveni cât mai rapid posibil. De asemenea, cetățenii pot face sesizări la numerele de telefon 0256.968 sau 0256.246.112 sau pe email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Ioana NICOLESCU