În perioada 1-2 octombrie 2015, în perimetrul Staţiei de Epurare Stan Vidrighin Timişoara, de pe strada Păstorilor nr. 1, se va desfăşura ediţia a patra a Conferinţei Internaţionale Eco-Impuls, cu tema „Proiecte de infrastructura mare”. Conferinţa va reuni specialişti din cadrul operatorilor de servicii publice, reprezentanţi ai companiilor de prestigiu, furnizoare de echipamente sau prestatoare de servicii, nume sonore din mediul universitar şi institute de cercetare. Domeniile principale cărora Eco-Impuls se adresează sunt serviciile de apă-canal şi deşeuri.

Eco-Impuls este un forum de discuţii ştiinţifice susţinute de specialişti din domeniul apei, din România şi Germania. La Eco-Impuls 2015 şi-au anunţat deja participarea peste 20 de lectori germani din zona serviciilor publice muncheneze.

Conferinţa internaţională este organizată de Fundaţia româno-germană Aquademica, Aquatim SA, Asociaţia Română a Apei – Comitetul Teritorial Vest şi Universitatea Politehnica Timişoara. 

În premieră, în cadrul ediţiei cu numărul patru a Conferinţei Eco-Impuls, se va desfăşura Concursul Profesional „Stan Vidrighin”, dedicat instalatorilor. La competiţie pot participa atât reprezentanţi ai operatorilor regionali, cât şi ai companiilor de specialitate din ţară şi din străinătate. Competiţia va avea loc în prima zi, pe 1 octombrie, începând cu ora 10, pe o platformă amenajată în cadrul staţiei de epurare Stan Vidrighin din Timişoara. Competitorii se vor întrece în realizarea unui branşament de apă într-o conductă aflată sub presiune. Echipa care realizează branşamentul în cel mai scurt timp va fi declarată câştigătoare.

Deschiderea oficială a conferinţei va avea loc joi, 1 octombrie, ora 9, la sediul Staţiei de Epurare Stan Vidrighin, din strada Păstorilor nr.1, în prezenţa oficialităţilor române şi germane: prof. dr. ing. Nicolae Robu, primarul Municipiului Timisoara, dipl. ing. Hep Monatzeder, reprezentant al Primăriei oraşului Munchen, dr. ing. Ilie Vlaicu, director general Aquatim SA, dr. ing. Elena Savescu, preşedinte Consiliul Director Aquademica şi şef al Staţiei de Epurare din Timişoara, ing. Felix Stroe, preşedinte Asociaţia Română a Apei.

Prima zi va cuprinde o sesiune plenară, deschisă de către profesorul Anton Anton şi va continua cu sesiunea de prezentări orale „Proiecte de infrastructură mare”.

A doua zi va fi dedicată prezentărilor şi mesei rotunde cu tema „Apa, apa uzată şi deşeuri”, la care va participa şi reprezentantul Primăriei Munchen, dipl.ing. Hep Monatzeder.