Rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea: “Aducem noi specializări prin care umplem golurile în competențele cerute de piața muncii”.

În țările civilizate, consilierea și consultanța filosofică se aplică pe o scară din ce în mai largă – de la aspecte legate de afaceri și până la probleme strict individuale ale clienților. Din 2015, Universitatea de Vest din Timișoara oferă studenților posibilitatea de a se înscrie, în perioada 20-24 iulie, la programul unic în România și în Europa Central-Estică. În felul acesta, este realizată o regândire a valorilor și credințelor precum și rezolvarea raţională a conflictelor –  bazată pe instrumente critic-analitice, argumentative şi dialogale specifice filosofiei.


Noul master se va desfășura în limba engleză, în parteneriat cu programe similare consacrate din Italia și Franța și posibil cu specialişti formatori din Marea Britanie, Olanda și Germania. Programul oferă cunoştinţe teoretice aplicate şi deprinderi de a utiliza ipstrumente și metodologii adecvate în sprijinul persoanelor sau grupurilor care se confruntă cu probleme existenţiale, relaţionale, etice şi decizionale.
Acesta se adresează tuturor absolvenților în domeniul științelor umaniste și filosofie, psihologie, medicină, asistență medicală, economie, ştiinţe politice, juridice – precum și altor profesioniști și manageri din sfera corporatistă şi a comunicării, deţinători ai unei diplome de licenţă.
Aria disciplinelor studiate cuprinde un modul filosofic teoretic, unul filosofic cu aplicativitate directă în consiliere şi consultanţă, module psiho-medical, de comunicare şi etică practică, precum şi unul formativ ce se va desfăşura sub îndrumarea unor specialiști certificaţi din străinatate.
Pentru mai multe detalii, puteți accesa http://www.pfc.uvt.ro/specializari-masterat/philosophical-counselling-and-consultancy/
Alexandru Virgil STOICA
Sursa foto: facebook.com/uvtromania