Printr-o ofertă pertinentă de cursuri de franceză generală şi specializată, precum şi prin acţiuni permanente de cooperare lingvistică, Institutul Francez din Timișoara contribuie la propagarea şi dinamizarea practicii acestei limbi. Astfel, instituția pune la dispoziţia publicului un important centru de resurse. Copiii și adolescenții cu vârste cuprinse între 4-14 ani sunt invitați la clubul de vacanță, ultima perioadă de înscrieri fiind 7-14 iulie 2015. Doritorii mai pot alege două perioade de participare: 6-17 iulie, respectiv 20-31 iulie.  

Membrii instituției culturale au pregătit atât „Fais ton cinéma” – atelier de creaţie cinematografică, pentru copii de la 7 la 14 ani), cât și „Les aventures de la préhistoire” – clubul celor mici. Participanții vor descoperi limba franceză într-un mod inedit prin crearea și punerea în scenă a unei povești filmate, prin activități în aer liber. Aceștia vor avea ocazia de a participa și la activități pe tema preistoriei. Nu vor lipsi jocurile, atelierele de bricolaj, muzica și lecturile.

Strategia culturală a instituției este caracterizată printr-o dorinţă permanentă de deschidere şi de dialog cât şi printr-un echilibru subtil între o politică de propagare, cooperarea cu toate instituţiile române prezente la Timişoara şi în regiunea de Vest a României şi un sprijin clar şi atent acordat iniţiativelor asociaţiilor culturale sau societăţii civile.

Programul Institutului Francez din Timișoara este de luni până vineri, între orele 10-13.

Alexandru Virgil STOICA