Primaru Nicolae Robu: „Din păcate, KASDUM s-a așezat pe o poziție războinică în relația cu proiectanții, în relația cu primăria, și ne va obliga să recurgem la instanțele judiciare pentru a cere daune”


    KASDUM-GF SRL din Mehedinţi, firma contractată să se ocupe de amenajarea noului skatepark din orașul de pe Bega, în Parcul Central, este acuzată de edilul-șef că nu își face treaba cum trebuie. Invocarea scăpărilor în proiecte este la ordinea zilei, iar Nicolae Robu crede că firma are o problemă cu Primăria Timișoara și avertizează că va recurge la instanțe judiciare pentru daune. Împrejmuirea parțială a suprafeței de 1.500 de metri pătrați și spargerea platformei din beton. Asta a făcut executantul până în prezent.
    La sfârșitul lui aprilie, primarul îi asigura pe iubitorii de sporturi extreme că în trei luni va fi finalizat proiectul în valoare de 1,7 milioane de lei, bani proveniți de la bugetul local.
    „Nu prea s-a lucrat mare lucru, i-am dat sarcină de serviciu domnului Traian Stoia să se ocupe de implementarea acestui proiect, printre altele. Am trimis o notă internă, pentru că domnul Stoia are cunoaștere în domeniu din activitatea să privată şi atunci am considerat că este potrivit. Firma KASDUM ne pune probleme peste tot unde are lucrări, invocă mereu scăpări în proiecte, e aceeași situație peste tot. Din păcate, KASDUM s-a așezat pe o poziție războinică în relația cu proiectanții, în relația cu primăria, și ne va obliga să recurgem la instanțele judiciare pentru a cere daune”, a declarat edilul-șef al Timișoarei.
    Primăria Timișoara a avut numeroase divergențe cu firma respectivă și pe tema reabilitării Liceului „Nikolaus Lenau”. Nicolae Robu a recunoscut că nu există un proiect impecabil, că există scăpări și că firma trebuie să-și asume responsabilitatea pentru finalizarea unui proiect. „Eu nu am întâlnit niciun proiect impecabil, în absolut toate proiectele sunt scăpări, în toate proiectele pe care le-am întâlnit eu în toată experiența mea (…), numai că în momentul în care o firmă vine la licitație, cunoaște și proiectul, vede acele scăpări și trebuie să aprecieze dacă este în stare să implementeze proiectul cu scăpări cu tot sau nu și să meargă mai departe în licitație sau să se retragă. În momentul în care o firmă își asumă execuția unui proiect pe bază unei licitații transparente în care i s-a pus la dispoziție totul despre acel proiect, atunci trebuie să aibă o atitudine constructivă, de conlucrare cu proiectantul pentru depășirea acelor scăpări”, a conchis primarul capitalei Banatului.
Alexandru Virgil STOICA