Festivalul berii revine la Timişoara în parcarea de la Iulius Mall cu bere adusă prospăt din fabrică, concerte şi surprize. Este cea de-a XIII-a ediţie a Sebărilor Timişoreana şi avea loc weekendul acesta, între 5-7 iunie.
Vineri, 5 iunie, de la ora 18:00, amatorii de distracţie vor putea urmări un spectacol de muzică şi dans oferit de Ansamblul Folcloric „Timişul”. Ziua de vineri se va încheia cu un concert Mihai Mărgineanu, care ne invită la o seară cu folk şi bere proaspată. În cea de-a doua zi a Serbărilor Timişoreana, sâmbăta, 6 iunie, de la ora 21:00, pe scenă va urca Zeljko Joksimovic, care a reprezentat Serbia la Concursul Muzical Eurovision 2014, căştigand locul al treilea.
Deja o tradiţie pentru acest eveniment, Serbările Timişoreana vor fi încheiate de trupa Cargo, care va cânta duminică, 7 iunie, de la ora 21:30, intr-un spectacol ce marchează 30 de ani de existenţă pentru trupa rock timişoreana. În deschiderea concertului Cargo, va concerta trupa maghiară Kiss Forever – Tribute for Kiss.
La fiecare bere Timişoreana cumpărată, toţi participanţii la Serbări, care au trecut de vârsta majoratului, vor primi câte un „taler”. În concursurile organizate în timpul celor trei zile, timişorenii vor putea „licita” cu aceşti „taleri” pentru a câţtiga premii în bere, halbe Timişoreana şi multe alte surprize, personalizate special pentru acest eveniment, anunţă organizatorii.
Fabricată încă de la 1718, berea Timişoreana aduce cu sine experienţa şi tradiţia maeştrilor berari ce şi-au lăsat amprenta peste ani. Timişoreana s-a născut în cea mai veche fabrică de bere din România, fiind atestată printr-un act petiţionar al magistratului oraşului Timişoara, care datează din 1 ianuarie 1718.
În anii ’20 Timişoreana a devenit furnizorul oficial de bere al Casei Regale din România. Însă nimeni nu a uitat ca aceasta bere trebuie sa fie pentru toti romanii, nu doar pentru nobili sau regi. Aşa că preţul berii a rămas neschimbat, iar calitatea aceeaşi. În 2001 Fabrica de bere de la Timișoara este achiziționată de Ursus Breweries, parte a grupului SAB Miller.
Andreea VASILESCU