Voluntarii de la EcoStuff Romania pregătesc o nouă surpriză pentru timișoreni. La sfârșitul săptămânii, pe pietonala Mărășești din Timișoara vor fi așezate opt tablouri de tip mozaic – alcătuite din peste 100.000 de capace de plastic. Evenimentul „Schimbăm Pietonala” este prima etapă a proiectului „Urban Intervention TM”.
    Obiectivul este a transmite mesajul că orice poate fi utilizat pentru artă și de a înfrumuseța zona respectivă.  EcoStuff  Romania este organizația care a realizat podul de pet-uri la de pe Bega. Tema expoziției de pe strada pietonală Mărășești este „Timișoara.Mediu.Artă.Participare”. „Mesajul proiectului este că aruncăm aiurea foarte multe materiale folositoare. Vrem să ne concentrăm asupra reciclatului selectiv și asupra faptului că deșeurile, înainte să fie reciclate, pot fi folosite, chiar și pentru artă”, a declarat Radu Rusu, președinte EcoStuff Romania.
   

     Cele opt tablouri, de dimensiuni de aproape 15 metri pătrați, vor putea fi admirate atât de artiști, cât și de restul comunității începând cu 9 mai, Ziua Europei, până pe 24 mai. Creațiile vor fi așezate pe peretele de la Spitalul Militar. Până acum, voluntarii au finalizat șapte tablouri de tip mozaic, din opt. Mai este nevoie doar de o mașinărie specială pentru a le putea așeza. Echipa care a lucrat la proiect este formată din cinci persoane, la care s-au alăturat alți 30 de voluntari.
     „Timișoara are nevoie de mai multe zone de artă urbană ca să întărească renumele de oraș cosmopolit, deschis la nou, oraș altfel. Ne dorim să creăm cât mai multe astfel de instalații urbane, folosind, în special, materiale reciclate – instalații prin care să atragem atenția asupra importanței protecției mediului. În realizarea tablourilor sunt implicați, în principal, elevi și studenti, selecția lucrărilor ce urmează să fie expuse realizându-se în urma unui concurs pe o temă data”, au transmis reprezentanții EcoStuff Romania.

Alexandru Virgil STOICA