Într-o comună din Timiș se va construi un parc fotovoltaic. Proiectul depus de administrația locală a comunei Lenauheim prevede producerea de energie elctrică pentru a asigura consumul iluminatului public stradal și al instituțiilor publice (primărie, școli, grădinițe, cămine). Valoarea finanțării este de 2,2 milioane de lei + TVA.

„Aproximativ șase sute de mii de lei cheltuim anual cu energia electrică, o sumă extrem de mare. Am modernizat și rețeaua de iluminat stradal, recent, anul trecut printr-un program transfrontalier IPA CBC prin care am pus lămpi LED , astfel consumul a mai scăzut puțin. Acum am depus acest proiect de realizare a Centralei energetice solare, care spre bucuria noastră a primit finanțare. Sperăm ca la finalul acestu proiect să reducem considerabil costurile cu energia”, a precizat primarul Suciu Ilie.

Obiectivul principal este productia majorata a energiei electrice din surse regenerabile prin instalarea de noi capacități de producere a energiei din surse regenerabile de tip solar.

Obiectivele specifice sunt:
- Realizarea unei capacitati de producere a energiei electrice din sursă solara
- Racordarea capacitatii de producere a energiei electrice la sistemul de distributie a energiei electrice

Rezultatele asteptate sunt:
- un parc fotovoltaic cu o capacitate electrica instalata de 397,04 kW- producerea si consumul a 545,52 MWh/an energie electrica din surse regenerabile cu capacitatea nou realizata.

Finanțarea este câștigată prin „Programului-cheie 1, Surse regenerabile de energie și stocarea energiei din Fondul pentru Modernizare”.