Startul carierei pentru studenţii timişoreni s-a dat la „Târgul de joburi – Zilele Carierei”, deschis la Casa de Cultură a Studenţilor.
Studenţii şi masteranzii care au trecut pe la târg au primit informaţii despre aşteptările şi cerinţele angajatorilor, dar şi despre noi oportunităţi de carieră: de la stagii de practică şi voluntariat, la joburi. Târgul are rolul de a facilita legătura dintre studenţi, absolvenţi şi angajatori, pentru obţinerea locurilor de muncă pe care companiile le pun la dispoziţie în cadrul evenimentului.
De asemenea, au fost susţinute şi lecţii de carieră, de către oameni de succes în afaceri, şi au avut loc prezentări ale companiilor implicate, printre care Adecco, Efi, Universal Spedition, Evolution Hcc, Life Care.
Târgul carierei este cofinanţat de Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 „Investeşte în oameni!”, face parte din proiectul „Start în carieră – Bune practici europene în consilierea profesională a studenţilor români” şi este organizat cu ajutorul Ministerului Tineretului şi Sportului, în parteneriat cu Uniunea Studenţilor din România.
Denisa MANDA