Edilul-șef al orașului de pe Bega: Am ținut ca ceea ce facem să fie foarte serios, să fie la un nivel la care tinerii timișoreni să se poată pregăti pentru competiții la nivel internațional


   

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a anunțat astăzi că pasionații de sporturi extreme se vor bucura – peste trei luni – de un skatepark amplasat în Parcul Central. Valoarea proiectului este de 1,7 milioane de lei, bani proveniți de la bugetul local.
Edilul-șef al orașului de pe Bega a explicat de ce nu s-a dat undă verde pentru lucrări mai devreme. Mai întâi s-a realizat studiul de fezabilitate, apoi a urmat crearea proiectului tehnic și s-au parcurs etapele de licitare. Suprafața skatepark-ului va fi de 1.500 de metri pătrați, iar platforma de beton va fi înlocuită. Astfel, vor fi amplasate diferite obiecte din beton prefabricat şi racordurile între ele se vor face cu materiale specifice.
„Am ajuns la închierea contractului şi, acum, la predarea amplasamentului şi emiterea ordinului de începere a lucrărilor. Vreau să precizez că acest parc va fi unul omologabil pentru competiții internaționale. Am ținut ca ceea ce facem să fie foarte serios, să fie la un nivel la care tinerii timișoreni să se poată pregăti pentru competiții la nivel internațional. De ce nu, vom încerca să găzduim astfel de competiții, eu nu mă pricep în acest domeniu. Vor fi diverse obiecte care permit cultivarea curajului, a simțului răspunderii, în egală măsură, și distracția celor care practică astfel de sporturi extreme”, a declarat primarul Timișoarei, Nicolae Robu.
    Firma care se va ocupa de lucrări este SC. Kasdum-GF S.R.L.
Alexandru Virgil STOICA