La Pasajul Michelangelo s-au identificat anumite probleme pe şantier. În unele zone a început să iasă apă în subteran şi e nevoie de o substanţă specială pentru a redresa situaţia. „Apar uşoare prelingeri. În unele zone s-a umezit. Se aplică nişte folii speciale. Sunt soluţii care se aplică pentru a rezolva problemele. Atâta tot că ne-a prins iarna şi nu am apucat să terminăm lucrările”, explică primarul Nicolae Robu. Fiind o zonă mlăştinoasă, pot apărea situaţii complicate cu scurgerea apei şi rezistenţa construcţiei. Municipalitatea dă însă asigurări că situaţia este sub control şi că se vor construi pompe speciale pentru a evita infiltrarea apei.
De asemenea, dat fiind faptul că s-au furat pompe şi cabluri din pasaj, de către „fauna” din oraş, a fost nevoie de luarea de măsuri extra de siguranţă, care presupun paza non-stop a șantierului cu poliţişti locali. „De acolo s-au furat la început pompe, s-au furat cabluri şi, evident, că noi suntem oameni responsabili şi trebuie să luăm măsuri. Şantierele au reguli şi nu pot pătrunde persoane neautorizate. Am considerat că se impun astfel de măsuri până când îl dăm în folosinţă. Poliţia locală păzeşte și opreşte accesul pentru că nu are cine ce să caute acolo. Responsabilitatea pentru acest şantier este una uriaşă. Am considerat că la ceea ce avem în oraş ca faună, se impune o astfel de măsură”, a mai declarat Nicolae Robu.
Lucrările încă nu au început, anunţă municipalitatea, se aşteaptă ca temperaturile noaptea să fie de peste 5 grade. „Ce a mai rămas de făcut e puţin, dar necesită ca temperaturile să fie peste 5 grade Celsius şi ziua şi noaptea. În momentul în care vor fi aceste condiţii, vom putea da drumul la lucrări. (…) Probabil că de luni într-o săptămână voi putea da ordinul de începere a lucrărilor”, a mai declarat Robu. Într-o lună de când se vor începe lucrările, pasajul va fi deschis circulaţiei, mai anunţă primarul.
Andreea VASILESCU