Polițiștii locali care își fac rondoul prin oraș patrulând în mașini, scutere, ba chiar și biciclete vor putea fi văzuți începând de primăvara aceasta și în șalupă. Conducerea Poliţiei Locale Timişoara şi-a propus ca obiectiv pentru anul 2015 înfiinţarea unui „compartiment de patrulare navală”. Asta presupune achiziționarea unei șalupe pe care polițiștii locali să o foloseasză pentru a veghea de pe apă noile trotuare și piste de biciclete de pe malul Begăi. Cum primarul dorește să achiziționeze și câteva vaporașe pentru plimări de râu, este nevoie și de poliția apelor pentru a veghea siguranța acestora, anunță oficialii.

„Înfiinţarea Compartimentului de patrulare navală pe Bega şi dotarea cu şalupă pentru prevenirea evenimentelor negative din zona canalului, dar şi supravegherea, astfel, a investiţiilor în cadrul programului de reabilitare a infrastructurii publice urbane a malurilor canalului Bega, având în vedere că acestea trebuiesc menţinute pentru o perioadă de minim 5 ani sub sancţiunea pierderii finanţării”.

Când se vor achiziționa vaporașele nu este încă clar deoarece la prima încercare nu s-a prezentat niciun investitor. 

Alte obiective ale Poliției Locale pentru anul în curs sunt „menținerea pe raza municipiului Timișoara a unui climat de siguranță civică”, „legătura permanentă cu cetățenii”, „completarea schemei de organizare a Direcției și efectuarea demersurilor pentru înnoirea parcului auto”, „îmbunătățirea stării și practicii disciplinare” și „înființarea Biroului de Monitorizare Video pentru sistemul de supraveghere și prevenire a criminalității pe raza municipiului Timișoara, prin dispeceratul central de la sediul Poliției Locale la care sunt conectate cele 94 de camere video din municipiu”.

Andreea Vasilescu