Cea de-a zecea ediție a Festivalului Rock la Mureș, care va avea loc în 13 și 14 iulie 2018 îi aduce la Periam Port pe The Exploited, Șuie Paparude, Bucovina și E-An-Na.

Vor fi cinci scene, dintre care două cu acces gratuit, și o serie de activități incitante pentru cele două zile de distracție: concurs de biciclete, plimbări cu canoe pe Mureș, miting aviatic, tenis de masa, beachvolley, biking, concurs de alergare. Copiii și persoanele creative vor putea să deseneze, să modeleze, să construiască.

Rock la Mureș este un festival prezent pe piața evenimentelor încă din 2001. Festivalul s-a desfășurat în perioada 2001-2008 și a fost reluat din 2016. Se desfășoară în fiecare vară în localitatea Periam Port, aflată în imediata vecinătate a graniţelor cu Serbia și Ungaria, pe malul râului Mureș.

The Exploited revin la Rock la Mureș după o lungă și nedorită absență. Trupa din Edinburgh a anunțat că vine cu drag și este dornică să îi revadă pe fanii din România cu care au doar amintiri faine, din 2006, când au ținut capul de afiș al festivalului de la Periam Port.

Șuie Paparude, Michi (Mihai Campineanu), Bean (Alexe Marius Andrei) și Dobrică (Mihai Dobre) au adus la finele anului trecut un videoclip nou intitulat „Omul de Gheață” ca a strâns mai bine de 400.000 de vizualizări în scurt timp.

Bucovina este o formație de folk metal tradițional din România. Trupa s-a înființat în 2000 și are componența: Crivăț – chitară, voce, Luparul – chitară, voce, Mishu – baterie, Jorge – bass.

E-An-Na este o trupă înființată în 2014 la Sibiu, cântă folkmetal și s-a bucurat încă de la început de succes, primind din 2015 premii la concursurile de gen. (A.B.)